Blogosfera

Idziemy razem

Data dodania: 2014-10-06 11:20

Nie nagłaśnialiśmy sprawy, bo nie o sensacje tu szło, ale o stworzenie szerokiego wyborczego frontu lewicy we Wrocławiu i regionie. Ale chyba już można to napisać: Tomek Czajkowski, lider Twojego Ruchu w regionie, wystartuje do Sejmiku Dolnośląskiego z list SLD. Do Rady Miejskiej Wrocławia wystartuje z naszej listy Bartłomiej Ciążyński – sekretarz okręgu wrocławskiego TR, a także dr Mirosław Tryczyk, też członek tej partii. Dodatkowo na listach SLD do Rady Miejskiej znalazło się około 10 osób z TR lub do niedawna z tą partią związanych. Nikt nikogo nie ciągnął za uszy. Zainteresowane strony doszły do wniosku, że razem możemy więcej.
Na listach do Rady Miejskiej są także członkowie Stronnictwa Demokratycznego. Jest siedmiu przewodniczących rad osiedlowych i tyle samo członków tych rad. Są dzialacze ruchów ekologicznych i organizacji pozarządowych. Jest także Jacek Tabisz prezes Polskiego Stowarzyszenia Racjonalistów. Średnia wieku kandydatów na listach do Rady Miejskiej nie przekracza 40 lat.
Czesław Cyrul

Zobacz profil polityka: Czesław Cyrul